Jing River Acupunctuur

Praktijk voor Chinese Geneeswijzen

Maak een afspraak

Acupunctuur Geldermalsen, West Betuwe

Heb je lichamelijke of mentaal-emotionele klachten die je in je functioneren belemmeren? Zoek je ondersteuning bij een chronische ziekte of in de herstelfase na een operatie of ziekte? Acupunctuur kan in veel gevallen klachten verhelpen of verminderen en gaat prima samen met westers (para)medische behandelingen. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Acupunctuur werkt!

Door bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren worden pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen in het lichaam geactiveerd, waardoor pijnklachten afnemen. Tegelijkertijd ontspant acupunctuur lichaam en geest en stimuleert het de aanmaak van lichaamseigen stoffen die de stemming verbeteren. Al met al biedt acupunctuur een natuurlijke en veilige manier om pijn te verminderen, gezondheid en algeheel welbevinden te verbeteren.

Binnen de Chinese Geneeswijzen bestaan verschillende behandeltechnieken. Ik gebruik voornamelijk acupunctuur en combineer dat met onder andere tuina (Chinees medische massagetherapie), guasha en moxa. Voor meer info klik op de icoontjes.

Lees de laatste blogs

Waarom kiezen voor acupunctuur?

Waarom kiezen voor acupunctuur?

Holistische geneeswijze In de behandeling van gezondheidsklachten met acupunctuur wordt de mens in z’n totaliteit behandeld. Dat wil zeggen dat diagnose en behandeling niet alleen gericht zijn op klacht, ziekte of symptoom, maar op de gehele persoon en diens algehele...

Voor welke klachten is acupunctuur geschikt?

Voor welke klachten is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij dunne naaldjes op specifieke punten in het lichaam worden geplaatst. Enkele duizenden jaren geleden ontdekten de Chinezen dat het stimuleren van bepaalde punten en huidzones lichamelijke en geestelijke klachten kon verhelpen...

Over winteren

Over winteren

In de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) noemen we de winter een Yinne tijd. Buiten is het koud en de dagen zijn kort. De natuur is in rust. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom de natuur zo’n rustpauze inlast? Ook voor de mens heeft elk seizoen een functie....

Monique Staring

Monique Staring

Acupuncturist, Tuina massage therapeut, Guasha therapeut

Even voorstellen

Mijn naam is Monique Staring en ik woon al ruim 25 jaar in de buurt van de Waal, de grootste en drukst bevaren rivier in Nederland. Wandelend over de dijken en door de uiterwaarden is goed te zien hoe krachtig zo’n grote rivier is. Nog steeds vind ik het Hollandse riverenlandschap wonderbaarlijk mooi. In de klassieke Chinees Geneeskundige teksten wordt veel gebruik gemaakt van ‘de rivier’ als metafoor voor de werking van meridianen en acupunctuur. Een metafoor die mij als inwoner van Riverenland zeer aanspreekt en die ik ook heb gebruikt voor de naam en het logo van mijn acupunctuurpraktijk.

 

Mijn eerste ervaring met Chinese geneeskunde is de ervaring met de behandeling van Monique en die is zeer positief.
Ze onderzoekt de klachten en problemen uitgebreid en zorgvuldig. Ze gebruikt verschillende methodes, legt veel uit over de behandeling en eventuele effecten en bespreekt de verschillen tussen Chinese en Westerse geneeswijzen. Ik vind het prettig dat ze rustig de tijd geeft en neemt voor de behandeling en haar visie op het ontstaan, in stand blijven en doorbreken van de klachten/problemen prettig en duidelijk uitlegt. Wat mijn klachten betreft heb ik positieve resultaten ondervonden van de verschillende Chinese behandelmethoden bij Jing River.
E.W. uit Tiel

Contact

Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

06 – 51 21 51 09

info@jingriver.nl

De Panoven 25
4191 GW Geldermalsen

Vraag of opmerking? Stuur een bericht